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EINHEIMISCHE, FREMDE & KUHKÖPPE

 

EINHEIMISCHE, FREMDE & KUHKÖPPE
Hamburg gilt als die Hauptstadt der Tippelei. Jeder Handwerker auf Wanderschaft macht hier mindestens einmal Station – sofern es der Bannkreis zulässt. Kneipen wie die Domschänke oder das St.-Pauli-Eck sind häufig der erste Anlaufpunkt für die Reisenden.

LOCALS, STRANGERS & KUHKÖPPE
Hamburg commonly is known to be the capital of Tippelei – a German tradition, dating back to mediaeval times, of travelling for several years after completion of a craftsman’s apprenticeship. Every craftsman on his journey stops here at least once. Pubs such as Domschänke or St.-Pauli-Eck are often the first calling points for the travelers

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EINHEIMISCHE, FREMDE & KUHKÖPPE
Hamburg gilt als die Hauptstadt der Tippelei. Jeder Handwerker auf Wanderschaft macht hier mindestens einmal Station – sofern es der Bannkreis zulässt. Kneipen wie die Domschänke oder das St.-Pauli-Eck sind häufig der erste Anlaufpunkt für die Reisenden.

LOCALS, STRANGERS & KUHKÖPPE
Hamburg commonly is known to be the capital of Tippelei – a German tradition, dating back to mediaeval times, of travelling for several years after completion of a craftsman’s apprenticeship. Every craftsman on his journey stops here at least once. Pubs such as Domschänke or St.-Pauli-Eck are often the first calling points for the travelers